Første billede
Andet billede
Tredje billede
Fjerde billede
Femte billede
Sjette billede
Syvende billede
Fane_boger_ny.png
//
Bøger
//
Holocaust

Holocaust

Holocaust fortæller den barske og modbydelige historie om nazisternes folkemord på jøderne – ca. 6 mio. jøderne blev myrdet. Det er begivenheder, det den i dag stadig er svært at fatte ondskaben af. Forfatteren behandler også forfølgelsen af og drab på handicappede, minoriteter som roma, sinti og homoseksuelle samt forfølgelsen af nazisternes politiske modstandere.

 

Bogen gennemgår perioden 1933-1945 fra den antijødiske lovgivning og racepolitikken til de deciderede massemord i koncentrationslejrene under 2. Verdenskrig.

 

Holocaust sætter fokus på nazismens raceideologi og racelove, det tyske nazistpartis udvikling, SS, ghettoer og deportationer, koncentrationslejre og dødslejre. I et kapitel for sig behandles de danske jøders skæbne. Du finder også analyser og diskussioner om: Hvad betyder Holocaust? Hvornår er man gerningsmand? Hvem kendte til Holocaust? Hvad er Holocaustbenægtelse?

 

Bogen henvender sig til alle, der er interesseret i historie, især 2. Verdenskrig, nazismen og Holocaust. Den er bygget op, så den nemt kan indgå i undervisningen i historie på ungdomsuddannelserne, og hvert kapitel slutter med en række spørgsmål fra andre fag, der hjælper læseren med at perspektivere indholdet. 

 

Find mere materiale til bogen i menulinjen foroven.

His2rie er en serie af bøger og tilhørende hjemmeside målrettet historieundervisningen på ungdomsuddannelserne.

Alt materiale er tilrettelagt ud fra bekendtgørelsen for historie på stx og/eller hf.

Serie og hjemmeside udgives og drives af forlaget Frydenlund.

His2rie

Redaktør Vibe Skytte
c/o Frydenlund
Alhambravej 6
1826 Frederiksberg C
Tlf.: 3318 8136
E-mail: vibe@frydenlund.dk