Første billede
Andet billede
Tredje billede
Fjerde billede
Femte billede
Sjette billede
Syvende billede

Præsident Obama annoncerer valget af sin særlige udsending til OIC

13.2.2010 meddelte præsident Obama, at han sendte en udsending til Organization of Islamic Conference (OIC), der således får adgang til verdens mægtigste nation. For Obama må det ses som et udtryk for, at han ser OIC som moderate muslimer, som han kan bruge som sin dialogpartner i forholdet til islam.

Det Hvide Hus

Pressesekretærens kontor

Til øjeblikkelig offentliggørelse

13.2.2010

WASHINGTON – I dag udnævnte præsident Obama Rashad Hussain som sin særlige udsending til OIC. Organisationen består af mere end 50 medlemsstater, og OIC er således den næststørste mellemstatslige organisation i verden. Som Obamas særlige udsending til OIC skal Rashad Hussain uddybe og udvide partnerskabet med den muslimske verden, som præsidenten har annonceret det siden sin tale i juni sidste år.

Præsident Obama sagde:” Jeg er stolt af i dag at kunne annoncere, at jeg udnævner min særlige udsending til OIC – Rashad Hussain. Som en fremragende advokat og som et nært og betroet medlem af min stab i Det Hvide Hus, har Rashad spillet en nøglerolle i at udvikle det partnerskab, som jeg efterlyste i min tale i Cairo. Og som Koran hafiz [en der kan Koranen udenad/min tilføjelse], er han et respekteret medlem af det amerikanske muslimske samfund, og jeg takker ham for at han vil påtage sig dette vigtige arbejde.”

 

Rashad Hussain

Rashad Hussain er for indeværende associeret rådgiver for præsident Obama. Hans arbejde i Det Hvide Hus er fokuseret på national sikkerhed, medier og videnskabs- og teknologispørgsmål. Hr. Hussain har også samarbejdet med Den Nationale Sikkerhedsgruppe i forsøget på at skabe en ”Ny Begyndelse”, som præsident Obama skitserede i sin tale i Cairo i juni 2009.
Hr. Hussain arbejdede tidligere som advokat for Justitsministeriet. Før det var han assistent for Den Juridiske Komite, hvor han fokuserede på spørgsmål relateret til national sikkerhed. Hr. Hussain tog sin doktorgrad i Jura fra Yales juridiske fakultet, hvor han udgav ”Yale Law Journal”. Efter han var dimitteret, arbejdede han som jurist for Damon J. Keith ved USA's appelret. Hr. Hussain har også taget en Masters i offentlig administration (Kennedy School of Government) og arabiske og islamiske studier fra Harvard University. Han gik på college på North Carolinas Universitet ved Chapel Hill.

Oversat fra engelsk af S. Lindhardt

 

Tekst 22 | Oversigten over kildetekster | Tekst 24

His2rie er en serie af bøger og tilhørende hjemmeside målrettet historieundervisningen på ungdomsuddannelserne.

Alt materiale er tilrettelagt ud fra bekendtgørelsen for historie på stx og/eller hf.

Serie og hjemmeside udgives og drives af forlaget Frydenlund.

His2rie

Redaktør Vibe Skytte
c/o Frydenlund
Alhambravej 6
1826 Frederiksberg C
Tlf.: 3318 8136
E-mail: vibe@frydenlund.dk