Første billede
Andet billede
Tredje billede
Fjerde billede
Femte billede
Sjette billede
Syvende billede

Rejsearrangør

Jysk Rejsebureau, der varmt kan anbefales. De tilbød os individuel flybooking, der forudsætter korrekte oplysninger om navne og pasnumre. Flybilletterne blev bestilt individuelt hos Austrian Airlines (med mellemlanding i Wien) til priser fra 2030 til 2495 kr.

 

Indkvartering

Hotel Hecco. 10 minutters gang fra det gamle bazarkvarter til en pris på 1650 kr. pr elev for seks overnatninger med morgenmad. Værelser og service helt i orden. Mødelokale i kælderen.

 

Økonomi

Den samlede elevudgift blev 4300 kr. inklusiv ekspeditionsafgifter, transfer til og fra lufthavnen, busbilletter til og fra Mostar.

Ifølge eleverne er der tale om et billigt rejsemål med lave udgifter til mad (et godt måltid på en god restaurant kan få fra 10-20 KM, svarende til 35-70 kr.) og drikkevarer (cola, kaffe, øl  til 5-10 kr). Den kollektive trafik er også billig (25 KM for en busbillet t/r til Mostar, 1,8 KM for en sporvognsbillet).

Der er masser af hæveautomater og vekslemuligheder i det centrale Sarajevo. I KM = ca. 3,80 dkr.

 

Elever under 18 år

Tjekkes ved afrejsen i Wien Lufthavn, da de skal have en skriftlig forældretillaldelse, helst på engelsk. Vores var på dansk, så det blev nødvendigt at kontakte hotellet for at få lov til at rejse videre.

 

Assistance

Inden afrejsen havde vi kontaktet følgende personer og institutioner:

  1. Professor Lamija Tanovic (ltanovic@pmf.unsa.ba // tlf.: +387 61 244 52). Hun er tidligere chef for den bosniske ambassade i Danmark, tidligere formand for det liberale-demokratiske parti, nuværende professor i atomfysik på Sarajevo Universitet samt en brændende forkæmper for ligestilling og undervisningsreformer.
  2. Johannes Viereck, der er politisk-militær rådgiver ved OHR (johannes.viereck@ohr.int // tlf.: +387 33 283 823) eller sekretær Azra Kovac )Azra.Kovac@ohr.int).
  3. Ole Hammer,  politisk rådgiver ved EUSR (Delegation of the European Union to Bosnia-Herzegovina) (Ole.Hammer@bihdr.nato.int // tlf.: +387 61 897 655).
  4. Det danske konsulat i Sarajevo: Mirza Durmesevic (mirza@proma.ba).
  5. Treca Gimnazija, som tidligere har været Christianshavns Gymnasiums samarbejdspartner.
  6. UWC-skolen i Mostar (www.uwcmostar.ba).
  7. Bus Sarajevo-Mostar. Lamija Tanovic hjalp os med at reservere busbilletter. Det er en god ide at afhente dem nogle dage i forvejen.  Busstationen ligger tæt ved banegården i det kvarter, der hedder Marin Dvor.

His2rie er en serie af bøger og tilhørende hjemmeside målrettet historieundervisningen på ungdomsuddannelserne.

Alt materiale er tilrettelagt ud fra bekendtgørelsen for historie på stx og/eller hf.

Serie og hjemmeside udgives og drives af forlaget Frydenlund.

His2rie

Redaktør Vibe Skytte
c/o Frydenlund
Alhambravej 6
1826 Frederiksberg C
Tlf.: 3318 8136
E-mail: vibe@frydenlund.dk