Første billede
Andet billede
Tredje billede
Fjerde billede
Femte billede
Sjette billede
Syvende billede

Overgreb på Falun Gong

Udpluk af artikler om overgreb på Falun Gong. Teksterne er alle fra kinesiske aviser uden for Folkerepublikken Kina. De berørte episoder har alle fundet sted i Kina i 2000-2001.

 

Styret i Folkerepublikken Kina under ledelse af Jiang Zemin har indledt en kampagne for at indsamle en million underskrifter til fordømmelse af Falun Gong tidsnok til Menneskerettighedskommissionens samling i Geneve denne måned. De har til hensigt at vise ”folkets vilje” i Kina, der efter sigende oplever en ”gylden æra for menneskerettigheder”. Men fremstødet bag anmodningen har kun til hensigt at skabe endnu flere overgreb mod menneskerettighederne. For eksempel har højtstående embedsmænd på Beijing Stålværk tvunget alle de ansatte til at underskrive erklæringen, der angriber Falun Gong ved at true dem med at fratage dem job, løn, pension og bolig, hvis de nægter at underskrive. Firmaet har endog sendt dokumentet til underskrift til pensionerede ansatte. Alle, der nægter at underskrive, risikerer at blive sendt til ”omskoling” med magt, hvilken generelt betyder prygl og psykisk tortur, indtil man ændrer holdning. Selv skoleelever skånes ikke. Kilder siger, at to politimænd i en grundskole i byen Daqing, står parat til at løfte børnene op ved albuerne for at tvinge dem til at skrive under, hvis de tøver. Da en elev i 2. klasse stadig nægtede at underskrive, tilkaldte skoleledelsen det lokale politi. Politiet førte derpå forældrene væk fra deres arbejdsenheder og internerede dem, eftersom de begge var Falun Gong-tilhængere. ( ... )

 

Kina indleder årlig lovgivningsforsamling. Falun gong angrebet

Kinas årlige parlamentssamling blev lørdag åbnet med drøftelser, der omfattede modforanstaltninger af den åndelige sekt, Falun Gong, og bremsning af taiwansk uafhængighed. … Ye Xuanping, viceformand for det Kinesiske Folks Politiske Rådgivende Konference (CPPCC) … opfordrede de delegerede til at følge det kommunistiske partis ledelse med præsidenten og partichef ”Jiang Zemin som kernen”. Ye tog også regeringens kamp mod det forbudte Falun Gong op … ”Vi må være klare over, at kampen mod Falun Gong-sekten vil være svær, langvarig og heftig,” sagde Ye.

 

70-årig gammel kvinde seksuelt mishandlet og tortureret

Den 2. januar 2001 blev en kvindelig tilhænger, der var interneret i Yanqing amts interneringslejr, på over 70 år med magt trukket over gården af politimænd, pryglet, slået med politistave og givet elektrisk stød på kønsdelene og andre følsomme kropsdele med en elektrisk stav. Politiet gjorde det, fordi hun nægtede at udlevere sit navn og adresse. Som følge af torturen svulmede hendes ansigt op til ukendelighed. Hendes kinder og mund var slemt forslået, og hun havde fire store vabler fra de elektriske stød og en stor del af hendes krop blev blå af slag.

 

Falun gong-tilhænger traumatiseret af tortur på psykiatrisk hospital

Shou og Wan (der er hospitalssygeplejerske) insisterede på at udøve dafa og ville ikke opgive deres åndelige tro. De blev derfor tvangsindlagt på et psykiatrisk hospital. Der blev de tortureret med elektrisk stød og fik indsprøjtninger med nervesvækkende medicin. Den vagthavende politimand sagde til dem: ”En normal person kan ikke engang tåle en pille, men jeg vil give jer ti piller ad gangen.” Denne normale, sunde universitetsstuderende blev så voldsomt mishandlet, at han, da han endelig blev udskrevet fra hospitalet efter familiens stærke appeller til myndighederne, var mentalt forstyrret.

 

Katolsk biskop: hvem bliver de næste?

Krænkelse af frihed er et skråplan. Det er den fare, som den katolske biskop, Joseph Zen, gør opmærksom på, at man bør vare sig for i den officielle forfølgelse af Falun Dafa. Når man i den Særlige Administrative Region Hong Kong udskiller en fredelig og lovligt registreret religiøs gruppe og giver den speciel opmærksomhed, som regeringen allerede gør, påpeger det manglerne i den politiske formel, kaldet ”Et land – to systemer”, som gav Hong Kong særlige rettigheder i forhold til politisk autonomi. Biskop Zen, det næstøverste medlem i det katolske hierarki i Hong Kong, skrev i gårsdagens stiftsavis, at regeringsleder Tung Chee-hwas stempling af Falun Dafa (eller Falun Gong) som en ”ond sekt” er ”meget alarmerende, ikke blot for Falun Gong, men for os alle”. Biskoppen hentyder til de overfladiske kriterier, som Beijing benytter for at stemple den åndelige bevægelse som ond: ”Falun Gong er blevet mere politisk, har forbindelser med ”udenlandske elementer” og søger at ramme Beijing-regeringen”. Ifølge biskoppen holder Hong Kong-ledelsen sig til Beijings linje. For ”hvis Falun Gong er en ond sekt på fastlandet, hvordan kan den så være andet i Hong Kong?” Det vigtige tema, som prælaten nævner og andre har overset, er truslen om optrapning af forfølgelser af et stigende antal religioner. Udfra det kriterium er stort set alle grupperinger, der søger at forsvare deres ret til trosfrihed, et politisk mål. Når alt kommer til alt, har Falun Dafas eneste politiske aktivitet været at protestere mod forfølgelsen af sine tilhængere. Vil den katolske kirke, der har hemmelige præster i Kina, pludselig blive angrebet af Hong Kong? Under Holocaust skrev den protestantiske præst, Martin Niemüller en advarsel til fremtidige generationer om tavshed over for forfølgelse. ”Da de kom for at hente jøderne, protesterede jeg ikke, for jeg var ikke jøde”, indrømmede han. Hr. Niemüller bemærkede, at upopulære grupper først blev gjort til ofre, men med tiden blev nettet større, indtil til sidst ”da de hentede mig, var der ingen tilbage til at protestere.” Biskop Zen har vist, at han ikke vil gøre den samme fejltagelse.

 

Kina idømmer endnu 37 falun gong-tilhængere fængsel

Kina udtalte torsdag, at 37 nøglemedlemmer af den forbudte Falun Gong-bevægelse er blevet fængslet i den sidste bølge af retssager i landets fortsatte kampagne mod sekten. En person ved navn Xue Hairong har fået en dom på syv år for at downloade og uddele materiale fra internettet, rapporterer det officielle nyhedsbureau, Xinhua. Xue blev dømt sammen med fire andre ved Beijings folkedomstol. 11 medlemmer, deriblandt en ved navn Hang Xue, fik domme ved Fengtai Distriksfolkedomstol for at ”organisere møder for Falun Gong-sektens tilhængere og for at trykke og uddele materiale, der propaganderede for Falun Gong-sektens doktrin”, udtaler nyhedsbureauet. Endnu 21 medlemmer, anklaget for lignende aktiviteter, fik fængselsdomme ved folkedomstolen i Haidian, Fangshan og Tongzhou … Foranstaltningerne mod Falun Gong har resulteret i, at adskillige hundrede har fået domme på op til 18 år, mens mindst 10.000 er blevet sendt til omskoling i arbejdslejre, hævder menneskerettighedsgrupper. Ifølge det Hong Kong-baserede Informationscenter for Menneskerettigheder er omkring 120 Falun Gong-tilhængere rapporteret døde i politiets varetægt som følge af prygl og mishandling.

 

Lokalt politi bruger tvangsfodring som tortur

Hver dag tvangsfodrer Cheng Shuping (leder af den politiske sikkerhedsafdeling i Anqui politi) og Zhang Yuanting (vicechef for Anqui politis interneringslejr) de tilhængere, der har iværksat sultestrejke i protest mod deres ulovlige internering. De blander tre små skefulde tørmælk, en håndfuld salt og medicin i form af piller til et grønt bryg. Efter tvangsfodringen lider tilhængerne af smertefulde mavespændinger, følelsesløshed i hænder og fødder og kramper. Nogle tilhængere kaster op efter tvangsfodringen og opkastet tørres op og tvinges i dem igen. Hver tvangsfodring tager op til fem timer. Falun Gong-tilhængerne, Du Tiening og Song Yanshan, er blevet tvangsfodret så mange gange, at deres næser er fyldt med blod. Siden den 3. februar har politimændene stukket slanger gennem næsen direkte ned i maven på de to og ladet dem være i 24 timer i døgnet, mens de var bagbundet med håndjern.

 

Nyheder fra kina

Viceborgmester i Xinji (Hebei-provinsen) beordrer politiet til at ”være hårdere” ved Falun Gong tilhængere. Den 27. Og 28. december, 2000, blev mindst 35 tilhængere ulovligt tilbageholdt i Xinji interneringslejr. I de amter, der er tilknyttet Xinji, er mere end 130 tilhængere blevet ulovligt tilbageholdt. Liu Jiliang, viceborgmester i Xinji med ansvar for politik- og retsdepartementet, sagde på et møde til politi og fuldmægtige: ”Vi må tage hårdere fat om Falun Gong-tilhængere og benytte os af alle midler for at gøre dette.” Li Shuangzao, leder af afdelingen for offentlig sikkerhed, sagde: ”Vi har faktisk overtrådt loven hele tiden i forhold til tilhængerne.” Liu Jiliang sagde: ”Ingen problem. Ordrene til at følge loven er tilsidesat i Falun Gongstilfælde.” … Efter at Falun Dafa-tilhængerne har nægtet at afholde sig fra at praktisere Falun Gong, er ”myndighederne” blevet vrede og prygler dem. Yang Hongli, en vagt i en interneringslejr, råbte: ”Slå dem. Jeg vil være ansvarlig for at prygle dem til døde.” En anden politimand ved navn Zhen, råbte: ”Flå tøjet af dem! Vi tager os ikke af, om det er kvinder.” Shi Jianmin fra Jianshe Gade politistation benyttede sig af situationen og pressede penge af tilhængerne. Fra den 27. til den 30. januar tvang han tilhængeres familier til at aflevere 3000 yuan hver i bytte for ”erklæring om løsladelse”, der gav tilhængere fri. (Zhuhai, Guangdong-provinsen) Politifolk bryder ind på sovesal for kvinder midt om natten. Den 18. januar, 2001, kl. 1 om natten brød syv politimænd ind på en sovesal for kvinder på en arbejdsplads og påstod, at de skulle tjekke deres legitimation. Faktisk søgte de efter dafa-materialer, som de havde mistanke om, var der. Mange kvindelige ansatte fik ingen chance for at klæde sig på, da politimændene brød ind, og rystede og bævede over den pludselige indtrængen. Politifolkene brugte ukvemsord og rakkede ned på kvinderne. De gennemsøgte alle senge, men fandt intet.

 

Maoistiske slagords til skolebørn: kan nogen sige ”kulturrevolution?”

– Skolebørn, der i mandags kom tilbage til skolen efter to ugers forårsferie, har fået et helt nyt skema – smykket med slagords og et digt, der kritiserer den forbudte åndelige Falun Dafa-bevægelse. Lærerne uddelte mandag de blå og røde kort til 1,6 mio. underskoleelever i Beijing som del af det, ungkommunisterne lovede, ville blive en landsdækkende kampagne for at indpode modstand hos landets børn mod Falun Dafa (…) Beijing har pisket kampagnen op til en feber ved at bombardere borgerne med gammelkommunistisk propagandakrig bestående af møder, fordømmelser og total dækning i de regeringsstyrede medier … På den ene side af kortet er der et skema, som lærere og elever skal udfylde med deres lektioner for det nye semester. Kortet prydes øverst og nederst med slagords: ”Opponer mod sekt, beskyt stabiliteten, respektér videnskaben, støt civilisationen.” Bagsiden prydes af en børnetegning af børn, der leger med et atom kopieret ind over Jorden, og der står: ”Forkast sekter i skolegården”. Ordet ”sekt” skrevet med sort og dryppende af blod … (Red.: Det er kun et spørgsmål om tid, før skoleeleverne opmuntres til at stikke andre.

 

”Guldalder for menneskerettigheder”

Zou Guirong, kvinde, har mange gange været udsat for prygl og elektrisk stød i sin tid i Masanjia. De har endog stukket tandstikker ind under hendes fingernegle. Efter at have givet hendes sår og mærker over hele kroppen har de tvunget hende til at blotte sit bryst og gå fra den ene celle til den anden (som en slags offentlig ydmygelse).

Zhang Xiujie, kvinde, blev pryglet og fik stød af elektrisk stav. De brugte endog den elektriske stav på hendes kønsdele, hvorefter hun mistede bevidstheden.

Wang Jinfeng, kvinde, sagde: ”Jeg arbejdede på fabrikken den 4. september, 2000, da værkføreren tilkaldte mig. Da vi fulgte hende til døren, så jeg en hulkende tilhænger. Jeg kiggede nøjere efter og så, at hendes ører var dækket af vabler, og at hendes hals var rød og opsvulmet. Jeg vidste, at det var vagterne, der havde været i gang med deres elektriske stave. Vagterne ville have mig til at skrive et løfte om at opgive Falun Gong og udskrive og recitere de 30 fængselsregler. Da jeg nægtede, greb de deres elektriske stave og beordrede mig til at tage min sokker og sko af. De holdt mig nede på gulvet, bandt mine ankler med metaltråd og gav mig håndjern på bag på ryggen og pressede hænderne ned under kroppen. En af dem sparkede mig, og mine fødder begyndte at bløde. To af dem gav mig på skift stød på fodsålerne, og de tilkaldte nogle flere vagter. En af dem greb mit hår, mens den anden gav mig stød i hovedet. Mine lidelser var ubeskrivelige. De blev ved med at spørge: ”Vil du skrive løftet? Vil du recitere de 30 fængselsregler?”

 

Tekst 10 | Oversigten over kildetekster | Tekst 12

His2rie er en serie af bøger og tilhørende hjemmeside målrettet historieundervisningen på ungdomsuddannelserne.

Alt materiale er tilrettelagt ud fra bekendtgørelsen for historie på stx og/eller hf.

Serie og hjemmeside udgives og drives af forlaget Frydenlund.

His2rie

Redaktør Vibe Skytte
c/o Frydenlund
Alhambravej 6
1826 Frederiksberg C
Tlf.: 3318 8136
E-mail: vibe@frydenlund.dk